Feedek

Ugatás

  • v2peti: Mi van, ha túlságosan híg a matéria? Akkor jogosan lehet használni a büntetőcédulákat? :) (2016.02.22. 10:40) A három kagyló
  • Kártevőirtó: @Kutya Úr: Mert a sajt csak a Tom és Jerry-ben kedvenc eledele az egérnek. Legközelebb kenj olcs... (2012.11.27. 18:15) "A rohadás jöjjön rád..."
  • Kutya Úr: @olajbogyóka: Folytatás egy héten belül :D (2011.12.08. 19:19) Kutyaélet Nagyinterjú
  • DieLente: pedig milyen jó kis sztori volt:D (2011.08.11. 15:57) Szabadnap
  • Kutya Úr: @olajbogyóka: Minden út a pohárhoz vezet! ;) (2011.04.02. 22:32) Hogyan NE basszunk be?

Címkék

dumaszínház (17) én (46) kritika (18) lakás (12) munka (31) pia (17) stand up (7) társadalom (37) vízilabda (12)

Trónfosztás - Az UVSE a Téli Kupa győztese

2012.02.21. 19:09 Kutya Úr

Hajtós meccsen, megérdemelten nyerte meg a Téli Kupát az UVSE fiatalokból álló csapata. Az első gólt ugyan nem a lilák lőttek, de onnantól kezdve maximum döntetlenig engedték az elszántan küzdő, de a végére elfáradó címvédő MAFC-ot.

TK2012.jpg

Téli Kupa - Döntő (2012. 02. 19, 15.00)

MAFC-Winner - UVSE
  8-9 (1-3, 3-2, 2-2, 2-2)

Helyszín: Kőér utca
Nézők száma: 100
Játékvezetők: Vogel Gábor, Vojvoda István

MAFC-Winner: Gáti - Kállai, Szokoly, Holán, Rostás 2, Cserdi 1, Katona 1, Csigó, Keszthelyi 1, Bártfay 2, Olajos 1, Czibi, dr. Cseh. Edző: Pázmányi Gábor

UVSE: Horváth A., Gyárfás 1, Kiss A., Dobay P. 1, Holló 2, Kovács Bence, Dobay G. 1, Rácz, Keresztúri, Vrecic 2, Kerschbaum, Nagy K. 2, Kovács Balázs, Kovács Kevin, Szedmák, Bartha. Edző: Besenyei Attila, Kiss István

Gól-
Akcióból:
6 ill. 6
Emberelőnyből: 2/9 ill. 3/6
Ötméteresből: 0/1 ill. -
Kipontozódott: Bártfay (24.)

Több pikantériája is volt a Téli Kupa 2012-es döntőjének. Egyrészt a MAFC játékosai között nem egy akadt, aki korábban játszott, vagy nevelkedett az Újpestben. Másrészt a lilák edzője, Besenyei Attila a kezdő sípszó előtt néhány perccel érkezett csak meg csapata kispadjához - no nem holmi hanyagságra kell gondolni; a tréner érintett volt a bronzmeccsen is a Vidám Vízilovak játékosaként. Győztesen szállt ki a medencéből, ami nyilván könnyebbé tette a döntőzést.
Maga a mérkőzés a puhatolózás jegyében kezdődött: három perc is eltelt, mire a labda először utat talált a kapuba. Az "elkövető" Katona Norbert volt, aki egy felúszás végén látott meg némi rést az UVSE védelmén, és kihasználva tempóelőnyét a jobb felsőbe pattintott a rosszkéz oldalról. Ezzel rövid ideig vezetett a címvédő MAFC, mert a túloldalon Vrecic beköszönt egy centerakcióból. A lilákat felbátorította a gól, egy támadással később Gyárfás lőtte át a műszakisok zónáját, majd egy kihagyott MAFC fór után ismét Vrecic lőtt a hálóba előnyből (3-1).
Kellett a szünet a címvédőnek, hiszen úgy bukta el az első periódust, hogy kihagyott három fórt, és érezhetően egy fokozattal lassabban játszott, mint az Újpest. Rögtön a második negyed elején jött is a lehetőség a felzárkózásra egy emberelőny közben megítélt büntető formájában. Rostás állt oda, de hibázott, maradt az 1-3. Ami nem ment ötmétereből, az ment egy kontrafault után Bártfaynak: hasonló tempóelőnye volt védőjével szemben, mint Katonának az első gólnál (2-3). A következő támadásnál Nagy Kristóf ismét kétgólosra növelte az UVSE előnyét - a változatosság kedvéért centerből. A különbség megint olvadt (Bártfay lőtt ismét, ezúttal villámgyorsan szabaddobásból), majd el is tűnt, mert egy kontrafaultból eredő kavarodás után Keszthelyi maradt üresen az újpesti kapu előtt (4-4). A félidő előtt a lilák visszaszerezték az előnyt, Holló vert be könyörtelenül egy emberelőnyt kapásról.

TK2012 centerezik.jpg

Meccsjelenet: Keszthelyi centerezik

A harmadik negyed Olajos irtó mázlis góljával kezdődött: a MAFC-os legény elé gurult-csorgott a labda egy kapura lövés után, köszönte, bepöccintette. (5-5). Aztán ismét a kék sapkások kerültek előnybe, Dobay Péter büntetett egy kiállításból egyetlen passz után. Átellenben is értékesítésre került egy előny (az ötödik), Rostás zúzta be kapásról, megint iksz. Nem volt sokáig döntetlen, hiszen Nagy Kristóf ismét eredményesen centerezett, a MAFC-nak mindenképpen ennek a pozíciónak a semlegesítése okozta a legnagyobb fejtörést. A játékrésznek két izgalmas pillanata volt még: Keszthelyi harcolt ki emberelőnyt centerben, de nem vette ezt észre az ítéletet, ezért a labdát bevágta a kapuba - kontrát ítéltek a bírók, támadhatott az UVSE. Ezt az attakot Katona próbálta szétzilálni, elindult az újpesti kapu felé. Alig pár másodperc volt a negyedből, mire a MAFC-hoz került a labda, Katona meg is kapta, de távol volt a kaputól. Az egyetlen helyes megoldást választotta (ejtett), de a labda a jobboldali kapufa tövét csókolta meg a dudaszó pillanatában.
Egyenlítési lehetőséggel kezdte a negyedet a MAFC; egy kivédekezett támadás után öt a négyben voltak a kapu előtt, de az UVSE védője szemfülesen lekapta Bártfay keresztpasszát. A túloldalon Gáti ziccert fogott, az ellentámadásból Cserdi vette be Horváth Alex kapuját egy bődületes bombával (7-7). Amilyen nehezen egyenlített a címvédő, olyan "könnyen" jutott ismét lépéselőnyhöz a Újpest. Egy már kiadogatott, de lejárt emberelőnyt senderített be Dobay Gergő. A véghajrához közeledve természetesen egyre fontosabb lett minden mozdulat - nem is csoda, hogy Pázmányi Gábor időt kért a Keszthelyiről megítélt sokadik fórnál. Az emberelőnyt túljáratták a MAFC-osok, majd gyors egymásutánban az UVSE is, majd ismét a címvédő nem bírt betalálni létszámfölényes helyzetből. Aztán 2 perccel a vége előtt Rostás egyenlített előnyből, a végére a címvédő játékosai az oxigénhiány erőteljes tüneteit produkálták. A lilák utolsó támadása előtt Besenyei Attila időt kért. Nem tudni, mi lehetett a megbeszélt figura, de aligha adott konkrét utasítást az edző Hollónak, hogy lője élete legszebb gólját. Pedig ez történt... Az ifjú center kapott egy remek passzt centerbe, de úgy tűnt, védője szemfülesen el fogja tudni halászni a labdát. Ám Holló lábbal átemelte a játékszert az ütemre kiugró bekk fölött, majd néhány igazítás után közelről a kapuba simította azt - tanítani való mozdulatsor volt. 16 másodperc volt még hátra, s noha a MAFC kikérte második idejét is, a fennmaradó periódusban egyetlen lövésre futotta, amit Cserdi eresztett el. A labda a blokkokról a játéktéren kívülre vágódott, így az UVSE örülhetett a dudaszó pillanatában - joggal.

TK2012 kupaemel.jpg

Az UVSE csapatkapitánya, Nagy Kristóf emeli magasba a Téli Kupát

'Számok, de kit érdekel' rovat

MAFC-Winner UVSE
Gól 8 9
Kapufa 2 3
Fölé-mellé 3 3
Blokkba 2 4
Kapus védte 4 8
Összes lövés 19 27
Labdáraúszás 3 1
Kontrafault 5 6
Kapusok Gáti 8/17 (47%) Horváth A. 4/12 (33%)

A statisztikából egyértelműen kiolvasható, hogy az UVSE sokkal agilisabb játékot mutatott. A két kapus teljesítménye közti különbséghez érdemes hozzátenni, hogy Gáti a 8 védéséből ötöt a második negyedben mutatott be, megakadályozva ezzel az újpestiek nagyobb arányú vezetését a mérkőzés első felében. Érdemes még kiemelni, hogy az UVSE 6 akciógóljából 5 egyéni centerakció eredménye volt, a fennmaradó 1 pedig egy már lejárt, de még "aktuális" emberelőny.

Katona Norbert, a MAFC-Winner csapatkapitánya: Nagyot küzdöttünk, de sajnos nem sikerült megvédenünk az elsőségünket. Kijött az edzéskülönbség a két csapat között, az újpestiek jobb kondiban vannak, mint mi. Jövőre visszahódítjuk a Téli Kupát!

Besenyei Attila, az UVSE edzője

További helyosztók:
A 3. helyért: Vidám Vízilovak SE - Hegyvidék YBL WPC 11-9
Az 5. helyért: CVSE - Vasas SC 11-4
A 7. helyért: TVSE - Neptun VSC 11-10
A 9. helyért: MTK-Szentendre - BVSC-Tipo 13-9
A 11. helyért: Bp. Izzó - HETE 10-7

A képekért köszönet Lujzának

A bejegyzés trackback címe:

https://dogslife.blog.hu/api/trackback/id/tr684135980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása