Feedek

Ugatás

  • v2peti: Mi van, ha túlságosan híg a matéria? Akkor jogosan lehet használni a büntetőcédulákat? :) (2016.02.22. 10:40) A három kagyló
  • Kártevőirtó: @Kutya Úr: Mert a sajt csak a Tom és Jerry-ben kedvenc eledele az egérnek. Legközelebb kenj olcs... (2012.11.27. 18:15) "A rohadás jöjjön rád..."
  • Kutya Úr: @olajbogyóka: Folytatás egy héten belül :D (2011.12.08. 19:19) Kutyaélet Nagyinterjú
  • DieLente: pedig milyen jó kis sztori volt:D (2011.08.11. 15:57) Szabadnap
  • Kutya Úr: @olajbogyóka: Minden út a pohárhoz vezet! ;) (2011.04.02. 22:32) Hogyan NE basszunk be?

Címkék

dumaszínház (17) én (46) kritika (18) lakás (12) munka (31) pia (17) stand up (7) társadalom (37) vízilabda (12)

Válság

2008.11.26. 15:35 Kutya Úr

Ma be kellett ugranom a Magyar Nemzeti Bankba, mert az étteremben benyeltünk egy szakadt sarkú 20.000-est. Sikerült megtudnom, a bankjegyek, pénzérmék cseréjét Budapesten a Hold u. 7. szám alatt intézik. Már ha igen. Ugyanis ahova először irányítottak, ott már eleve sor állt - illetve ült -, az ügyintéző pultja pedig üres volt, csak egy "Nyitva" tábla árválkodott az üres ablakban. Mint kiderült, az előttem ülő 4 ember (Fantastic Four) miatt nem haladunk, ugyanis valami olyan tranzakciót bonyolítottak, amivel megbénították az erre szakosodott aparátus 90%-át. Amíg várakoztunk, a 4 jólszituált arról parolázott, milyen nagy szarban is van a cég, mennyire nehézkesen megy minden, amúgy sincs pénzük, de ha ki is akarják venni, mennyit kell ügyintézni, ami nem csak idő, de pénz is. Válság van. Végül megjelent két aggodalmas arcú hölgy az ablakban, és egymás szavába vágva magyarázták, hogy itt most aztán hűűűű de mennyi komplikáció van ám, meg mennyire hosszadalmas is lesz ez az egész, és te jóég! mennyien vannak már itt azóta. És a megjelent Fantastic Four-ból is csak az egyik ügyintézhet, neki van egyedül aláírás joga.
Megoldásképpen átküldtek minket egy másik ügyfélszolgálathoz, ahol pikk-pakk elintézték a dolgot. Mondjuk a sor végére kerültem, mert aki utánam jött, nyilván előbb ment ki az ajtón és előbb érkezett az új helyszínre (az előzőben egyébként volt egy tábla: "Kérjük a tábla mögött várakozzon). De senkinek nem fordult meg a fejében, hogy érkezési sorrend van, bár végignézve a listán, ez nem is meglepő. Egy hajléktalan bácsi három csík nélküli ezrest cserélt, utána két nyugdíjas - miután letiportak engem - ugyanezen pénzből ötöt. Engem meg az étteremben még azzal riogattak a kollégák, hogy a 20-asból cirka 19.200-at fogok viszontlátni, mert ennyit felszámolnak kezelési költségként. Nem így van, mindent beváltanak 1/1-ben, aminek legalább a fele egyben van, vagy tartalmaz nemesfémet.
A bank viszonylag jól kezelte a mi kis helyzetünket, nekem inkább azzal van bajom, hogy itt mindenki baromira hajt valamit, és nem lát. Előzetes körbetekintés nélkül beleugrik mindenben, vagy a másikat leszarva tipor, gázol mindenen át. Figyeljünk már oda egy kicsit. Még akkor is, ha válság van.

A bejegyzés trackback címe:

https://dogslife.blog.hu/api/trackback/id/tr66789712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása