Feedek

Ugatás

  • v2peti: Mi van, ha túlságosan híg a matéria? Akkor jogosan lehet használni a büntetőcédulákat? :) (2016.02.22. 10:40) A három kagyló
  • Kártevőirtó: @Kutya Úr: Mert a sajt csak a Tom és Jerry-ben kedvenc eledele az egérnek. Legközelebb kenj olcs... (2012.11.27. 18:15) "A rohadás jöjjön rád..."
  • Kutya Úr: @olajbogyóka: Folytatás egy héten belül :D (2011.12.08. 19:19) Kutyaélet Nagyinterjú
  • DieLente: pedig milyen jó kis sztori volt:D (2011.08.11. 15:57) Szabadnap
  • Kutya Úr: @olajbogyóka: Minden út a pohárhoz vezet! ;) (2011.04.02. 22:32) Hogyan NE basszunk be?

Címkék

dumaszínház (17) én (46) kritika (18) lakás (12) munka (31) pia (17) stand up (7) társadalom (37) vízilabda (12)

Téli Kupa aranyat ért a kétszer lesújtó MAFC-henger

2011.02.08. 12:41 Kutya Úr

Döntőhöz méltó meccset vívott egymással az Ybl és a MAFC a 2011-es Téli Kupa fináléjában. Hajtás, fordulatok, gyönyörű gólok - érvek, ami miatt nem véletlenül látogatott közel 200 vízilabdabarát vasárnap délután a Kőér utcába. A kupát az Ádám ikrek vezérelte MAFC emelhette magasba, miután 7-6-ra legyőzte az Ybl-t.

Téli Kupa - Döntő (2011. 02. 06, 15.30)

Ybl WPC - MAFC-Winner
6-7 (2-1, 0-3, 3-0, 1-3)

Helyszín: Kőér utca
Nézők száma: 200
Játékvezetők: Horváth Csaba, Kiszelly Gábor

Ybl WPC: Zlinszky - Békési, Kibédi, Major 1, Szilágyi Zs., Szabó G. 1, Czakó, Szilágyi K. 1, Nagy S., Szőcs G. 1, Cséplő, dr. Kóros 2, Juhász (kapus). Edző: Köllő Attila

MAFC-Winner: Majoros - Bártfay 1, Leck, Ádám T. 4, Pásztrai, Cserdi, Katona N., Csigó, Ádám Z., Scheidl, Pintér 1, Somlai, Győri 1, Bors (kapus). Játékosedzők: Ádám Zoltán, Katona Norbert

Gól-
Akcióból: 5 ill. 5
Emberelőnyből: 1/6 ill. 0/6
Ötméteresből: - ill. 2/2

'Számok - de kit érdekel' rovat
  Ybl - WPC MAFC-Winner
Gól 6 7
Kapufa 2 1
Fölé-mellé 5 2
Blokkba 3 4
Kapus védte 6 11
Összes lövés
22 25
Labdáraúszás 3 1
Kontrafault 6 5
Kapusok Zlinszky 11/18 (61%) Majoros 6/12 (50%)

 

Mindkét csapat veretlenül jutott a döntőbe. Az Ybl ellenfelei az A csoportban relatíve kevesebb ellenállást tanúsítottak, míg a MAFC-nak voltak izgalmas momentumai már a helyosztó előtt is. A döntő külön műfaj, ezzel tisztában volt mindkét csapat, hiszen nem először játszottak finálét. Az uszodában eleve jó volt a hangulat, mert a barátok, rokonok gyakorlatilag beterítették a lelátót.

Benedvesedés

Az Ybl kezdett jobban, némi puhatolózás után Kóros doktor szerzett akciógólt centerből. Nem sokkal később büntetőt lőhetett a MAFC, ugyanis a kék sapkások lefordultak, Ádám Tamást pedig csak szabálytalanul tudta megakadályozni a gólszerzésben az Ybl védője. A "sértett" állt oda és pattintott (1-1). A negyed vége előtt nem sokkal fórt kapott az Ybl. Már úszott vissza a kiállított játékos, amikor Szilágyi Kristóf lehetetlennek tűnő szögből előnyhöz juttatta csapatát.

A második negyed első fele gól nélküli hajtást hozott. A műegyetemistáknak többször is volt lehetőségük egyenlíteni, ám Zlinszky óriásiakat mentett. Aztán beindult a MAFC-henger... Egy hat az ötös lefordulás végén Somlai keresztpasszát Győri húzta be közelről, a következő támadás végén pedig Pintér úszott meg. Úgy tűnt, utoléri védője, ám "Robogó" addig sakkozott félig a víz alatt, míg átejtette Zlinszky-t. A kétgólos félidei különbséget pedig Bártfay állította be - szabaddobásból kulturáltan lepókhálózta a jobb felsőt (2-4).

A szünetben ment a matek rendesen mindkét oldalon. A MAFC lendületben volt, az Ybl-nek viszont ki kellett találnia valamit, hogy megfogja az ellent. Valamit nyilván sikerült is megbeszélniük, mert a henger elkezdett visszafelé pörögni - a harmadik negyedet 3-0-ra nyerte az Ybl. Előbb Major fejezett be egy fórt kapásról, majd Szőcs szabaddobása talált utat a kapuba (4-4). A MAFC védelme ebben a periódusban egészen kaotikus dolgokat csinált, míg a túloldalon Zlinszky továbbra is áthatolhatatlannak bizonyult. A másik kapunál viszont volt rés a pajzson, amit Szabó Gergő át is lőtt, ismét az Ybl-nél volt az előny (5-4).

Az utolsó hét perc egy-egy kimaradt emberelőnnyel kezdődött (ebben a műfajban amúgy sem remekeltek a felek). Az Ybl támadása után Szilágyi Zsolt lemaradt a visszaúszásnál, a hat az ötös helyzetet pedig Ádám Tamás fejezte be hatról - lövése a védhetetlen pattintott kapufás gól kategóriájába tartozott. Ezzel elindult a második MAFC-henger, mivel a következő támadásból ismét betalált a kék sapkás csapat. A támadóidő lejártához közeledve Győri szemfülesen kapura nyesett egy szabaddobást rosszkézről, szinte a kötél mellől. Zlinszky a centerre figyelt, így esélye sem volt odaérni, a labda a kapuban landolt. Csakhogy... Mindkét játékvezető úgy ítélte meg, hogy Győri öt méteren belül volt, tehát a gól érvénytelen. Ezzel a véleménnyel egyedül voltak, mert a vízben lévők mind megálltak (a MAFC-osok örültek), az Ybl cseréi pedig beugráltak a medencébe. Ebből adódott némi kalamajka: ha gól volt, akkor tiszta sor, középkezdés. De ha nem, akkor a fehér sapkások többen tartózkodtak a medencében a cserék miatt - tehát büntetőt lőhet a MAFC. Utóbbi forgatókönyv valósult meg, ismét Ádám Tamás állt oda, s a jobb szélre küldött lövése előnyhöz juttatta a MAFC-ot (5-6). A Ybl-ön a fáradtság jelei kezdtek kiütközni, nem volt lendület a támadásukban. A műegyetemisták viszont továbbra is elemükben voltak, főleg Ádám Tamás. Az újabb támadás végén ugyanis mindenki azt várta, lefaultotltatja magát, hogy lőhessen egyet. A lövés az ő fejében is megfordult, csak nem volt kedve megvárni a faultot... Gyors vállmozdulatának nyomán ismét az Ybl kapujában pihent a labda, Tomato pedig két kézzel öklözve jelezte örömét - három perc alatt háromszor köszönt be.

Az utolsó másfél perc természetesen nem csordogált le csak úgy. A középkezdés után Kóros doktor elővette egyik kedvenc figuráját: felúszásnál nem verekedte el magát a centerposztig, hanem öt méteren elkérte a labdát, és azonnal kilőtte a hosszú alsót (6-7). Visszajött az Ybl matematikai esélye, hiszen egy perc alatt egy gólt biztosan lehet lőni. Főleg, ha eggyel többen vannak a medencében, mint a MAFC-osok. 33 másodperc volt hátra, mikor a MAFC egy rossz passzal elvesztette a labdát, és 25 szekundum, amikor Győrit kiszórták középről. Köllő Attila természetesen időt kért. Az Ybl kijátszotta a 20 másodpercet, ám a végén blokkon halt el a lövés. A kipattanó beesett a támadók és a védők közé a kapu előtt, de mielőtt kiderülhetett volna, kié lesz a játékszer, megszólalt a duda.

A hangefektre a MAFC játékosai egyszerre emelkedtek derékig, kezüket a magasba lendítve, majd magától értetődően egymás nyakába borultak a cserepaddal együtt. Ünneplés, sportszerű gratulációk - mondjuk ki, az ilyen meccsek miatt érdemes uszodába járni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
A labdát nem lehet meginni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
A Téli Kupa aranyérmesei
Hátsó sor: Győri Bence, Ádám Zoltán, Pintér Róbert, Scheidl Antal, Majoros Ferenc, Mészáros Ádám, Kuti Ádám
Első sor: Bártfay Zsolt, Bors Dávid, Katona Norbert, Pásztrai Pál, Csigó Tibor, Cserdi István, Várhegyi Dávid
Guggolnak: Kállai Levente, Ádám Tamás, Pakai Bence, Leck Szabolcs, dr. Cseh Sándor Balázs, Somlai Tamás (a képről hiányzik: Gyarmathy Viktor)

Fényképek még

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dogslife.blog.hu/api/trackback/id/tr82645665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása