Feedek

Ugatás

  • v2peti: Mi van, ha túlságosan híg a matéria? Akkor jogosan lehet használni a büntetőcédulákat? :) (2016.02.22. 10:40) A három kagyló
  • Kártevőirtó: @Kutya Úr: Mert a sajt csak a Tom és Jerry-ben kedvenc eledele az egérnek. Legközelebb kenj olcs... (2012.11.27. 18:15) "A rohadás jöjjön rád..."
  • Kutya Úr: @olajbogyóka: Folytatás egy héten belül :D (2011.12.08. 19:19) Kutyaélet Nagyinterjú
  • DieLente: pedig milyen jó kis sztori volt:D (2011.08.11. 15:57) Szabadnap
  • Kutya Úr: @olajbogyóka: Minden út a pohárhoz vezet! ;) (2011.04.02. 22:32) Hogyan NE basszunk be?

Címkék

dumaszínház (17) én (46) kritika (18) lakás (12) munka (31) pia (17) stand up (7) társadalom (37) vízilabda (12)

Alkohol-galaxis utikalauz stoppoltaknak

2009.12.27. 19:58 Kutya Úr

Nemrégiben írtam az egyik kedvenc törzshelyemről. Azt is említettem, hogy sok embert ismerek onnan, s hogy ennek a helynek van egyfajta szellemisége. Nos, itt az egyik kézzelfogható jele. Pataki Róbert "Roberto" barátom a hóna alá csapta addigi tapasztalatait, és összedobott egy egészen egyedi könyvet. Nem egyedül vitte véghez a tettet, szerzőtársa Csizmazia "Cheese" Gábor, akit nem ismerek személyesen - de a könyvet olvasva módfelett sajnálom én ezt.
A könyv címe 69 talpon álló koktél. Egy mondatban nem nagyon lehet összeszedni, mi mindent rejt a borító, megpróbálom részenként. Alapvetően kor- és gúnyrajz, a magyar társadalom görbe tükre egy üres piásüvegen keresztül, vagy ahogy a szerzők fogalmaznak: szatirikus látlelet. 69 különböző élethelyzettel, embertípussal találkozunk, amiket/akiket mindannyian jól ismerünk, sőt, könnyen megtalálhatjuk benne saját magunkat, vagy barátainkat, ismerőseinket. Az egyes szócikkekhez rímelő (kézzel készült!) rajzok tartoznak. Ezekben érdemes elmerülni egy kicsi, mert nem csak egészében, de részleteiben is találunk bennük mosolyra fakasztó jeleneteket. Természetesen mindegyik szócikkhez tartozik egy, esetleg két koktél receptje; ismertek és kevésbé ismertek, de mindenképpen fogyaszthatóak. A koktélokat egyébként Ócsai Attila, az Oscar American Bar mixere rakosgatta össze - úgyszintén kreativitásról és humorérzékről téve tanúbizonyságot.
Nekem idén ez a könyv volt az egyik a szokásos ünnepek közti olvasgatásban, gondoltam, felhívom rá a figyelmet, mert nekem rengeteg vidám percet szerzett. Amúgy is tessék olvasni, mert ahogy észrevettem, manapság nem divat.

 

Az egyik kedvenc szócikkem

A bejegyzés trackback címe:

https://dogslife.blog.hu/api/trackback/id/tr681626863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása